Uzman web sayfası tasarımı

Uzman web sayfası tasarımı nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen kişi yada firmalar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Uzman web sayfası tasarımı yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Uzman web sayfası tasarımı yaptıracağınız şahıs veya ajans’a ne istediğinizi detaylı bir biçimde anlatan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak kişi veya kuruluşa bıraktıysanız, demo çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, anlaşmayı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web dizayn bittikten sonra yönetim paneline giydirme uygulanır. Bu nedenden dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir internet sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Uzman web sayfası tasarımı seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Uzman web sayfası tasarımı mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

Uzman web sayfası tasarımı fiyatları ne kadardır?

Uzman web sayfası tasarımı için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıdaki gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Firmadan bağımsız hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları ajanslardan %20 – %50 daha azdır.

Uzman web sayfası tasarımı

Yorum bırakın