Seo Uzmanı

Seo Uzmanı

Seo Uzmanlığı nedir? diye açıklama yapmadan önce kısaca SEO’nun ne olduğundan bahsedecek olursak arama motoru optimizasyonu diyebiliriz. Yani bir web sitesinin arama motorları ( Google , Yandex , Bing vs. ) üzerindeki görünürlüğüdür. Web sitesi arama motoru kriterlerine ne kadar uygun olursa belirlenen anahtar kelimelerdeki sıralama oranı da o derece artmaktadır. İşte SEO uzmanının buradaki görevi web sitesi ile arama motorları arasında köprü oluşturup web sitelerini optimize etmektir.

SEO nun faydaları nelerdir?

SEO bilinen en ucuz reklam yöntemidir. Diğer reklamların aksine daha kalıcı, daha doğal ve tıklanma özelliği en çok olandır. Google arama motoru üzerinde yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan sonuçlar serp arama sonuçlarıdır. Yani aradığınız bilgiye en doğru ve yakın olan sonuçlardır. Google arama motoru her geçen gün kullanıcılarına doğru bilgileri vermek amacıyla algoritmalarını geliştirmekte ve en doğru bilgiyi veren web sitelerini daha üst sıralara yükseltmektedir. İşte SEO uzmanının asıl amacı web sitesi içerisinde verilen bilgileri bir anahtar kelime üzerinde toplayıp kullanıcılara en iyi bilgiyi en kısa yoldan ulaştırmaktır.

  • SEO, hizmet yada bir paylaşım amacı ile açmış olduğunuz web sitesini kullanıcılar ile buluşturur.
  • Maliyeti en düşük olan dijital reklamdır.
  • Anahtar kelime optimizasyonu doğru yapıldığı taktirde size kaliteli müşteriler getirir.

SEO Uzmanı öncelikle iç ve dış SEO düzeni açısından web sitesini inceler ve arama motorları kurallarını göz önünde bulundurarak web sitesini bu kurallara-düzene göre geliştirir.

Sizde doğru hizmeti almak istiyorsanız, Doğru seo hizmetlerini öneririm

Seo Uzmanı

Yorum bırakın